Ga direct naar: Hoofdinhoud

Doe mee

Introductie

De stad wordt in aanloop naar en tijdens Koningsdag versierd met prachtige ‘Citydressing’ door studio VollaersZwart. Waar zoveel mogelijk Rotterdammers, ondernemers en bezoekers van kunnen genieten én aan mee kunnen doen. Van vrijmarkt-verkoper tot winkelier en van oranjefeestvierder tot basisschoolkinderen. Loop jij ook al warm voor Koningsdag in Rotterdam en wil je deze dag helemaal in stijl als King & Queen meevieren? Wij helpen je graag op weg!

Oranje Boven-op je kleedje

De vrijmarkt en Koningsdag horen bij elkaar. Ben jij iemand die staat te trappelen om gebruikte spullen te verkopen? Versier jouw plekje op de vrijmarkt helemaal in stijl! Bekijk de pagina Oranje Boven-op je kleedje

Versier jezelf

Knutsel mee aan je eigen kroon, stempel, zwaaivlaggetje en vlaggenlijn. Gebaseerd op de ontwerpen van studio VollaersZwart. Kijk hier.

Zo maak jij je eigen staatsieportret

Wij zijn allemaal Kings & Queens! Laat het zien! Maak een staatsieportret van jezelf of iemand die jij een King & Queen vindt. Upload deze foto hier.

Het Rotterdamse Koningsgerecht

Wie maakt hét nieuwe onvergetelijke Rotterdamse gerecht? Van sterrenchef tot hobbykok, van restauranteigenaar tot foodfanaat. Iedereen kan meedoen en het lekkerste Rotterdamse Koningsgerecht  bedenken en maken. Via de Buik van Rotterdam vind je alle informatie én hoe je mee doet. We kijken uit naar je aanmelding!

Oranje Voor Goed

Onder de noemer Oranje Voor Goed stellen we het Koningsdaglogo beschikbaar. Lees hier meer.

Meest gestelde vragen

In de weken voor Koningsdag versieren we Rotterdam steeds meer. Iedereen kan daaraan meedoen. In maart maken we bekend hoe de versieringen eruitzien. En hoe je als Rotterdammer of ondernemer de middelen kunt gebruiken om jezelf, je kraampje, woning of winkel te versieren. Je kunt nu al aan de slag met ‘Versier jezelf’ en het Koningsdaglogo. Hiervoor gelden wel bepaalde afspraken. Meer informatie lees je in de merkpager.

 

Het is mogelijk om onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ het logo ook voor commerciële doeleinden te gebruiken. Hiervoor maken wij een extra afspraak: dat minimaal 10% van de winst wordt gedoneerd aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid.

Ja, dat mag! We vinden het leuk om te zien hoe Rotterdammers zich met elkaar voorbereiden op een geweldige Koningsdag. Lees de voorwaarden over het logogebruik in de merkpager.

Met Oranje Voor Goed geven wij met een groot evenement als Koningsdag iets terug aan de stad.  We stellen het Koningsdaglogo beschikbaar om producten te bedenken en te verkopen. We vragen je om 10% van de winst af te dragen aan een sociaal initiatief. We werken hierin samen met Voor Goed Agency, aanjagers van sociaal ondernemerschap.

Stuur een mail naar merk- en designmanager Daisey van Eijk (d.vaneijk@rotterdam.nl). Zet in de mail je naam, telefoonnummer, waarvoor en hoe je het logo wilt gebruiken, in welke oplage en hoe je over Koningsdag wil communiceren. Na toestemming ontvang je inloggegevens om het logo te downloaden via de website www.koningsdaginrotterdam.nl.

Je mag zelf een voorstel doen aan welk sociaal initiatief je wilt doneren. Op deze manier hopen wij ook oog te hebben voor kleinere doelen, zo goed mogelijk verspreid over alle wijken in heel Rotterdam. Ter inspiratie is ook een shortlist beschikbaar. Welk sociaal initiatief je kiest, stem je af met de merkmanager en met onze partner in deze actie: Voor Goed Agency.

Social media