Ga direct naar: Hoofdinhoud

Het thema

Introductie

Thema voor Koningsdag voor Rotterdam én Nederland

27 april viert Koning Willem-Alexander zijn verjaardag samen met zijn familie in Rotterdam: 10 jaar Koningschap in 010! Daar gaan we met bewoners, ondernemers en partners in de stad natuurlijk een prachtig feest van maken. Niet alleen voor de Koning en zijn familie, maar voor iedereen die dit feest mee wil vieren.

Samen met de stad wordt een programma ontwikkeld wat past bij Rotterdam én Nederland.
En daar hoort natuurlijk ook één overkoepelend thema bij dat hoort bij onze stad: Hand in hand, rauw en creatief. Onder leiding van Ari Deelder mochten honderd Rotterdammers met een applausmeter tijdens een creatieve sessie op 10 november alvast een keuze maken uit tien opties. Er bleven er drie over: ‘Wij zijn allemaal kings & queens’, ‘Wereldhaven, wereldburgers’ en ‘De straat is van iedereen’. Op één van deze drie thema’s kon tot en met 6 december gestemd worden.

Op 10 december is het thema bekendgemaakt. Met grote meerderheid is voor het thema ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ gekozen. Dit thema kreeg 50% van de stemmen en is met name bij jongeren de favoriet. ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ betekent dat iedereen anders, maar bijzonder is. Iedereen doet mee, precies zoals iemand is. Rotterdam denkt niet in hokjes en ziet tijdens Koningsdag de mooiste kanten van iedereen. Op ieder hoofd past een kroon! Meer over het thema lees je hier.

Social media