Ga direct naar: Hoofdinhoud

Ondernemers

Introductie

Ondernemingen in de omgeving van de route kunnen op Koningsdag openblijven. Ondernemers moeten er rekening mee houden dat er op 26 en 27 april verkeersmaatregelen gelden in het gebied. Motorvoertuigen (auto’s, vrachtwagens, scooters, etc.) kunnen niet meer in het afgezette gebied komen. Dat geldt dus ook voor toeleveranciers. 

In de bijlagen hieronder is een overzicht van alle maatregelen in de Afrikaanderwijk en Blaak/Binnenrotte en de kaarten. Lees onderaan deze pagina de meest gestelde vragen.

Citydressing voor ondernemers langs de route

Alle ondernemers die gevestigd zijn langs de route van de Koninklijke wandeling krijgen de mogelijkheid om mee te doen met de Citydressing. Hiervoor heeft studio VollaersZwart stickerstroken ontworpen waarmee je gemakkelijk zelf je etalage of winkelruit kunt versieren. Betreffende ondernemers ontvangen hier vóór 10 april bericht over. Wil je alvast kijken of dit ook voor jou geldt? Check dan de route. De Citydressing-pakketten bestaan uit 2 stickerstroken en het Koningsdaglogo als raamsticker. Zo creëren we saamhorigheid in ons Rotterdamse straatbeeld in aanloop naar en tijdens Koningsdag.

Citydressing voor ondernemers 

Ben je een Rotterdamse ondernemer en kan jouw onderneming/restaurant/locatie/plek wel wat officiële Koningsdag versiering gebruiken? We kunnen niets beloven, want er zijn een beperkt aantal pakketten beschikbaar. Stuur dan een mail naar carsten@rotterdamfestivals.nl. Vermeld in de mail je naam en de adresgegevens van je onderneming en waarom jij graag een citydressing pakket wil ontvangen voor je onderneming. We gaan ons uiterste best doen om zoveel mogelijk ondernemers te voorzien, maar op = op. Je ontvangt op 10 april bericht via de mail of het is gelukt.

Oranje Voor Goed

Wil je gebruik maken van het officiële koningsdaglogo? Op deze pagina lees je hier meer over.
Tip: Kijk ook bij de meest gestelde vragen onder ‘Doe mee’.

Merkpager

Iedereen die iets doet of wil doen met Koningsdag, kan dit document gebruiken om gericht invulling te geven aan plannen, producten en verhalen. Je leest het in ‘Zo doen we het’.

Verhaallijn

De verhaallijn ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ geeft de uitgangspunten en inspiratie voor het concept, ontwerp en uitvoering van het programma rondom Koningsdag in Rotterdam weer.

Het Rotterdamse Koningsgerecht

Wie maakt hét nieuwe onvergetelijke Rotterdamse gerecht? Van sterrenchef tot hobbykok, van restauranteigenaar tot foodfanaat. Iedereen kan meedoen en het lekkerste Rotterdamse Koningsgerecht  bedenken en maken. Via de Buik van Rotterdam vind je alle informatie én hoe je mee doet. We kijken uit naar je aanmelding!

Meest gestelde vragen

Winkels in de omgeving van de Koninklijke route kunnen op Koningsdag openblijven. Wel kan het zijn dat jouw zaak rondom Koningsdag minder goed bereikbaar is, in sommige gevallen zelfs alleen te voet. Houd hier rekening mee en geef dit door aan je leveranciers.  

Voor het organiseren van een evenement is een vergunning nodig. Het aanvragen van een evenementenvergunnning voor Koningsdag is niet meer mogelijk vanwege de tijd die nodig is voor het verwerken van de aanvraag. 

Alle ondernemers die zijn gevestigd langs de route van de Koninklijke wandeling krijgen de mogelijkheid om mee te doen met de Citydressing. Betreffende ondernemers ontvangen hier vóór 10 april bericht over. 

Stuur je vraag naar koningsdag@rotterdam.nl.

Meer informatie is te vinden op Doe mee - Koningsdag in Rotterdam

Social media