Ga direct naar: Hoofdinhoud

Wandel de route

Introductie

Van de Afrikaanderwijk, over de Nieuwe Maas naar de Binnenrotte in het centrum. Dat is in het kort de Koninklijke route op Koningsdag op 27 april. Wandelend én varend met watertaxi’s krijgt de Koninklijke Familie Rotterdam te zien in al haar veelzijdigheid: verschillende culturen, kunst, architectuur, geschiedenis en toekomst.

Wandel de route

Waan je zelf King & Queen en bewandel de Koningsdag-route in Rotterdam. De route trekt een lijn door de stad die binnen één kilometer wandelend en met een oversteek over het water een compleet beeld biedt: je ziet en beleeft culturen, kunst, architectuur, vernieuwing, eten, geschiedenis en toekomst. Download hier de route inclusief verrassende feitjes en weetjes voor onderweg, zo ben je er écht geweest! Wist je dat op delen van de route er al vaker Koninklijk bezoek was? Boek de Watertaxi van steiger Maashaven naar steiger Leuvehaven-Centrum ruim van tevoren (www.watertaxirotterdam.nl), of wandel via de Erasmusbrug.

Unieke kans – wandel de route met een gids op zaterdag 22 april

Op zaterdag 22 april loopt een gids alvast het eerste deel van de officiële Koningsdagroute door de Afrikaanderwijk en jij kunt mee! Dit is in het weekend vóór de echte Koningsdag. De tour start precies waar de Koninklijke familie ook begint, het Gemaal op Zuid. De officiële route trekt een rechte streep naar de Maashaven maar in de Afrikaanderwijk is zoveel te zien! De gids neemt je tijdens de pre-tour mee langs en ín bijzondere adresjes; het wordt het verrassendste wijkbezoek ooit. Geniet aan het einde van deze halve Koningsdagroute van een spetterende watertaxi-rit naar het centrum, net als de Koninklijke familie straks op 27 april! 

Klik hier voor meer informatie en om een ticket te reserveren.

Ben je met een groep of klas en wil je op pad met een echte Rotterdamse gids?

Dat kan! Loop met je familie, collega’s of leerlingen vast warm in maart en april of betreed de koninklijke route juist ná Koningsdag. Een echte Rotterdamse gids neemt je mee en maakt er een onvergetelijke tour van. Wil je meer informatie over wat is inbegrepen, mogelijkheden en (onderwijs)tarieven, stuur dan een e-mail naar info@derotterdamtours.nl met in het onderwerp: Route Koningsdag 010.

Social media