Ga direct naar: Hoofdinhoud

Info & Contact

Introductie

Voor algemene informatie kun je via koningsdag@rotterdam.nl bij ons terecht.

Merkpager

Iedereen die iets doet of wil doen met Koningsdag, kan dit document gebruiken om gericht invulling te geven aan plannen, producten en verhalen. Je leest het in ‘Zo doen we het’.

Verhaallijn

De verhaallijn ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ geeft de uitgangspunten en inspiratie voor het concept, ontwerp en uitvoering van het programma rondom Koningsdag in Rotterdam weer.

Meest gestelde vragen

Rotterdam heeft aangeboden om Koningsdag te organiseren. Onze stad heeft volgens traditie een bijzondere band met het koningshuis. Daarom viert de Koning zijn verjaardag én dat hij 10 jaar koning is, in Rotterdam.

De koninklijke wandeling start om 11.00 uur en wordt donderdag 27 april live uitgezonden door de NOS op NPO1. In principe wordt de route in twee uur tijd afgelegd.

De wandelroute van de Koninklijke Familie op 27 april in Rotterdam kun je hier zien. Tip: wil je de route alvast verkennen? Download de wandelroute Koningsdag en lees de verhalen over bijzondere plekken op de route!

De informatie over het 10-daagse Stadsprogramma en het programma langs de Koninklijke route vind je bij Programma op deze website.

Voor, tijdens en na Koningsdag in Rotterdam is er van alles te doen in de stad. Uitagenda Rotterdam bundelt alles wat er te doen is op Koningsdag. Bekijk uitagendarotterdam.nl/koningsdag voor het meest complete en actuele aanbod.

Ook dit jaar zijn er op een aantal locaties in Rotterdam vrijmarkten mogelijk. Behalve op de Binnenrotte in het centrum en het Afrikaanderplein, want deze locaties liggen aan de Koninklijke route. In het centrum (postcodegebied 3011 t/m 3016) mag je op vier plaatsen je kleedje neerleggen: Schouwburgplein, Eendrachtsplein, Mauritsweg en Westersingel.

Op Aanmelden vrijmarkt Koningsdag (centrum) | Rotterdam.nl kun je op plattegronden zien waar je precies je kleedje neer kunt leggen. En lees je meer over de regels die gelden. Zo mag je geen alcohol verkopen of producten die snel bederven zoals vlees, zuivel of vis.

Buiten het centrum mag je overal een kleedje neerleggen. Behalve op het Afrikaanderplein in verband met de festiviteiten rondom de Koninklijke route. Houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld rijbanen, tramrails, parkeerplaatsen en brandkranen moeten worden vrijgehouden.

De NOS zendt Koningsdag live uit op TV op NPO1, op de website nos.nl en in de NOS-app. Koningsdag wordt op NPO1 Extra uitgezonden met gebarentolk.

We weten nog niet of er schermen komen op bijvoorbeeld festivallocaties. Hou de website www.koningsdaginrotterdam.nl in de gaten.

Gaststad Koningsdag in Rotterdam

De projectorganisatie bestaat uit:

In samenwerking met diverse partners, waaronder de partners binnen de merkalliantie van
Rotterdam. Make it Happen. en nog veel meer die zich de komende maanden gaan
aansluiten.

 

CREDITS FILM EN FOTOGRAFIE OP DEZE WEBSITE

Film: VideoAgency.
Fotografie: ANP, Frank de Roo, Vincent van Dordrecht, Kingsland, Rotterdam Street Culture Festival, Hardkingz Festival, MS fotografie, IPKW, Rotterdam.info en Arquitecturaviva (bewerkt door IN10). Rotterdam Branding Toolkit

Social media