Ga direct naar: Hoofdinhoud

Feestelijk koekhappen in Rotterdam

Introductie

Koningsdag in Rotterdam en 10 jaar Koningschap: iedereen kan dat meevieren. Om het voor een aantal Rotterdammers extra feestelijk te maken, krijgen klanten van de Voedselbank en de Gaarkeuken een ontbijtkoek. Ook krijgen 10 gezinnen een volledig verzorgde dag en nacht weg.  

Koekhappen op Koningsdag is een ouderwetse traditie. Ook al is deze Koningsdag in Rotterdam verre van ouderwets, ontbijtkoek hoort erbij. Daarom bakken we 7.000 verse ontbijtkoeken speciaal voor de klanten van de Voedselbank (in de regio Rotterdam) en de Gaarkeuken. Zij krijgen de ontbijtkoek in de week van Koningsdag. Rotterdamse desembakker Jordy’s Bakery heeft een handje geholpen. Hij maakt de ontbijtkoeken niet zelf, maar hij was meer dan bereid om met zijn leverancier te helpen.

Extra extraatje

In 10 van de 7.000 ontbijtkoeken zit een kroontje. De vinders van dit kroontje winnen een volledig verzorgde dag en nacht weg met het hele gezin. Heb je een kroontje gevonden? Mail dan naar koningsdag@rotterdam.nl. Lees wel even goed de actievoorwaarden hieronder.

De actie met het kroontje is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen de Voedselbank Rotterdam, Jordy’s Bakery, Diergaarde Blijdorp en gemeente Rotterdam.

Actievoorwaarden

  • Je kan de prijs innen tot 1 november 2023. Stuur een e-mail naar koningsdag@rotterdam.nl met het unieke nummer.
  • De prijs is op basis van een gezin van maximaal 5 personen die op hetzelfde adres wonen. De waarde van de prijs is €450. 
  • Het is niet mogelijk de prijs uit te laten betalen in geld.
  • De prijs kan je niet overdragen aan iemand anders.
  • Vrijwilligers bij de Voedselbank of Gaarkeuken zijn uitgesloten van deelname.
  • We delen jouw gegevens als winnaar met samenwerkingspartners om de prijs te kunnen uitkeren. We geven de persoonsgegevens van de winnaar niet zonder overleg door aan andere partijen.

2-gangen maaltijd Gaarkeuken 

In twee wijkrestaurants van stichting Gaarkeuken Rotterdam kookt chef Justin Niessen een 2-gangen maaltijd op 20 april met… ontbijtkoek! Je kent hem misschien van restaurant Just en van zijn kookboek De nieuwe Caribische keuken. Zangeres Shirma Rouse helpt hem in de keuken. De klanten van de wijkkeuken krijgen ook een ontbijtkoek mee naar huis.

Deze avond is tot stand gekomen dankzij Gaarkeuken Rotterdam, Restaurant Just, Shirma Rouse, Zegro, Slagerij Bloois, GreenFreshFood en gemeente Rotterdam.

Voedselbank en Gaarkeuken 

In Nederland zijn 171 voedselbanken. Voedselbank Rotterdam is de grootste en de eerste van Nederland. Het is ook een regionaal distributiecentrum. Het distributiecentrum bevoorraadt 27 voedselbanken en de eigen supermarkten in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. 
Al het voedsel is gedoneerd en bestaat meestal uit partijen (lang houdbare) producten die over zijn.

Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Gaarkeuken, die een steuntje in de rug geven aan Rotterdammers die het minder goed hebben. De Gaarkeuken voorziet twee wijkrestaurants en begeleid wonen locatie Skala van maaltijden. Tot zo’n 150 maaltijden per keer. De Gaarkeuken zet zich in tegen armoede én tegen eenzaamheid. Met meer vrijwilligers en met meer geld kan de Gaarkeuken meer mensen helpen.

De Voedselbank en de Gaarkeuken kunnen hulp gebruiken. Ook meehelpen? Kijk op de website van de Voedselbank Rotterdam en op de website van de Gaarkeuken.  

Social media