Ga direct naar: Hoofdinhoud

Zo doen we het

Introductie

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe we met elkaar onze plannen realiseren en het verhaal aan onze stad samen consistent uitdragen. Ook lees je hier wat jij kunt doen om er een geweldig feest van te maken.

Merkpager
Iedereen die iets doet of wil doen met Koningsdag, kan dit document gebruiken om gericht invulling te geven aan plannen, producten en verhalen. Je leest het in ‘Zo doen we het’.

Verhaallijn
De verhaallijn ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ geeft de uitgangspunten en inspiratie voor het concept, ontwerp en uitvoering van het programma rondom Koningsdag in Rotterdam weer.

Samen de stad versieren
Net zoals tijdens het Songfestival wordt de stad rondom Koningsdag versierd met prachtige ‘Citydressing’ door studio VollaersZwart. En ook nu zullen weer zoveel mogelijk Rotterdammers, ondernemers en bezoekers hiervan kunnen genieten én aan mee kunnen doen. Van vrijmarkt-verkoper tot winkelier en van oranjefeestvierder tot basisschoolkinderen.

Aan de uitvoering van al die mooie middelen wordt nu keihard gewerkt. In maart komt naar buiten op welke manier iedereen kan meedoen.

Doe het zelf!
Onder de noemer ‘Doe het zelf!’ hebben wij voor iedereen die niet kan en wil wachten, een toolkit ontwikkeld met daarin het Koningsdaglogo. Dit is het meest herkenbare onderdeel van wat wij met elkaar laten zien rondom Koningsdag in Rotterdam. En dat mag dus nu alvast worden gebruikt om zelf aan de slag te gaan. Meer informatie over het gebruik vind je in de merkpager. Aanvragen voor het gebruik van het officiële Koningsdaglogo kunnen per mail worden ingediend bij Daisey van Eijk, merk- en designmanager voor Koningsdag in Rotterdam, d.vaneijk@rotterdam.nl. Na aanvraag ontvang je de inloggegevens om het Koningsdaglogo hieronder te downloaden.

Download de toolkit

Social media