Ga direct naar: Hoofdinhoud

Pers

Introductie

Welkom op de perspagina van Koningsdag in Rotterdam!

Wij helpen je graag op weg met meer informatie over alles wat er te gebeuren staat in aanloop naar, op de dag zelf en ‘the day after’ Koningsdag en de viering van 10 jaar Koningschap in 010. Op zoek naar specifieke invalshoeken, facts & figures, (historische) wetenswaardigheden langs de route en/of meer informatie over de warme band tussen het Koninklijk Huis en Rotterdam? Neem contact op met:
 

Ingrid Adriaanse
Projectwoordvoering Koningsdag in Rotterdam
Gemeente Rotterdam
Telefoon: 06 39 11 61 35
E-mail: ie.adriaanse@rotterdam.nl

Persaccreditatie

De voorkant van het mediahandboek

Laatste nieuws

Koningsdag in Rotterdam wordt een extra feestelijke editie. 10 jaar Koningschap in 010. Het getal 10 houden wij in ere. Met op elke 10e van de maand leuk Koningsdagnieuws

Foto's & filmen in Rotterdam

Op zoek naar mooie (historische) beelden van Rotterdam? Neem eens een kijkje in het Rotterdams Stadsarchief of in de Rotterdam Branding Toolkit. Interesse om filmproducties te komen maken in Rotterdam? Meld deze dan tijdig aan. Dat kan makkelijk en snel in vier stappen. Lees voor meer informatie het filmprotocol of neem direct contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Informatie over de locatie van en persvakken en persarrangementen staat op de pagina Accreditiatie pers. In totaal zijn er 7 persvakken met daarbij de keuze uit 3 persarrangementen. Hierbij krijgt u als journalist de mogelijkheid om verslag te doen vanuit meerdere vakken, waar u onder begeleiding naartoe wordt gebracht. Wij doen er alles aan om u steeds op tijd in deze vakken plaats te laten nemen, zodat u het Koninklijk gezelschap op diverse plekken voorbij ziet komen. De persvakken en -arrangementen zijn uiteraard een service, geen verplichting. U kunt ook zelf buiten de vakken, zonder accreditatie verslag doen tussen het publiek.

De Centrale Bibliotheek aan de Binnenrotte wordt op 27 april ingericht als perscentrum. Het perscentrum is op Koningsdag geopend van 08.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over het afhalen van accreditaties op deze locatie en het vervoer naar de persvakken vanaf deze locatie volgt uiterlijk vrijdag 21 april, na de toewijzingen van de persaccreditaties.

De inschrijving voor persaccreditaties opent op 30 maart en sluit op 7 april, 17.00. Ga hier naar het accreditatieformulier.

Op meerdere plekken langs de route wordt gefaciliteerd in voldoende persplekken. Ook zal het mogelijk zijn om in te schrijven op persarrangementen waarbij het onder begeleiding mogelijk is tussen meerdere persvakken te verplaatsten. Dit kan echter niet altijd tussen alle vakken. Wij adviseren daarom, om indien mogelijk, meerdere verslaggevers of cameraploegen te accrediteren, verspreid over meerdere vakken.

De beoordeling/toewijzing van de accreditatie wordt gedaan door de gaststad (gemeente Rotterdam) in samenwerking met de RVD.

Social media