Ga direct naar: Hoofdinhoud

Doe mee

Introductie

De stad wordt in aanloop naar en tijdens Koningsdag versierd met prachtige ‘Citydressing’ door studio VollaersZwart. Waar zoveel mogelijk Rotterdammers, ondernemers en bezoekers van kunnen genieten én aan mee kunnen doen. Van vrijmarkt-verkoper tot winkelier en van oranjefeestvierder tot basisschoolkinderen. Loop jij ook al warm voor Koningsdag in Rotterdam en wil je deze dag helemaal in stijl als King & Queen meevieren? Wij helpen je graag op weg!

Koningsdag Tomsoezen met Mercedes

Speciaal voor Koningsdag in Rotterdam deelt Mercedes Roggen haar recept voor Koningsdag Tomsoezen. Want hoe gezellig is het om samen een oranje tomsoes te eten. Bekijk hier het recept. Mercedes is de winnares van Heel Holland Bakt 2023.

Feestelijk koekhappen in Rotterdam

Koningsdag in Rotterdam en 10 jaar Koningschap: iedereen kan dat meevieren. Om het voor een aantal Rotterdammers extra feestelijk te maken, krijgen klanten van de Voedselbank en de Gaarkeuken een ontbijtkoek. Ook krijgen 10 gezinnen een volledig verzorgde dag en nacht weg. Lees hier meer over deze actie.

Laat je Koninklijk fotograferen door een professional!

Wil je een staatsieportret gemaakt door een professioneel fotograaf? Vanaf 19 tot en met 27 april kun jij je laten fotograferen in 1 van de 3 pop-up studio’s in de stad. Je vindt ze op Centraal Station, in de Markthal en in de Bijenkorf. Klik hier voor overzicht van locaties, data en tijden

Oranje Boven-op je kleedje

De vrijmarkt en Koningsdag horen bij elkaar. Ben jij iemand die staat te trappelen om gebruikte spullen te verkopen? Versier jouw plekje op de vrijmarkt helemaal in stijl! Bekijk de pagina Oranje Boven-op je kleedje

Versier jezelf

Knutsel mee aan je eigen kroon, stempel, zwaaivlaggetje en vlaggenlijn. Gebaseerd op de ontwerpen van studio VollaersZwart. Kijk hier.

Zo maak jij je eigen staatsieportret

Wij zijn allemaal Kings & Queens! Laat het zien! Rotterdammers konden een staatsieportret van zichtzelf maken of van iemand die zij een King & Queen vinden. Bekijk jouw staatsieportret op deze pagina!

Oranje Voor Goed

Onder de noemer Oranje Voor Goed stellen we het Koningsdaglogo beschikbaar. Lees hier meer.

Oranje Day After - Rotterdam weer schoon en jij een koninklijke high tea!

Help jij mee om onze prachtige stad weer mooi schoon te krijgen op Koningsdag? Haal dan vandaag nog de speciale oranje grijper op en ruim straks langs de Koningsdagroute op of prik je eigen wijk schoon.
Als dank ben je van harte uitgenodigd als onze speciale gast op de Oranje Day After; een koninklijke afterparty met een hightea van uniek servies, de beste muzikale omlijsting en tof gezelschap. 
Lees hier waar je de oranje grijper kunt scoren en hoe je je aan kunt melden voor de Oranje Day After party
 

Meest gestelde vragen

In de weken voor Koningsdag versieren we Rotterdam steeds meer. Iedereen kan daaraan meedoen. In maart maken we bekend hoe de versieringen eruitzien. En hoe je als Rotterdammer of ondernemer de middelen kunt gebruiken om jezelf, je kraampje, woning of winkel te versieren. Je kunt nu al aan de slag met ‘Versier jezelf’ en het Koningsdaglogo. Hiervoor gelden wel bepaalde afspraken. Meer informatie lees je in de merkpager.

 

Het is mogelijk om onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ het logo ook voor commerciële doeleinden te gebruiken. Hiervoor maken wij een extra afspraak: dat minimaal 10% van de winst wordt gedoneerd aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid.

Ja, dat mag! We vinden het leuk om te zien hoe Rotterdammers zich met elkaar voorbereiden op een geweldige Koningsdag. Lees de voorwaarden over het logogebruik in de merkpager.

Met Oranje Voor Goed geven wij met een groot evenement als Koningsdag iets terug aan de stad.  We stellen het Koningsdaglogo beschikbaar om producten te bedenken en te verkopen. We vragen je om 10% van de winst af te dragen aan een sociaal initiatief. We werken hierin samen met Voor Goed Agency, aanjagers van sociaal ondernemerschap.

Stuur een mail naar merk- en designmanager Daisey van Eijk (d.vaneijk@rotterdam.nl). Zet in de mail je naam, telefoonnummer, waarvoor en hoe je het logo wilt gebruiken, in welke oplage en hoe je over Koningsdag wil communiceren. Na toestemming ontvang je inloggegevens om het logo te downloaden via de website www.koningsdaginrotterdam.nl.

Je mag zelf een voorstel doen aan welk sociaal initiatief je wilt doneren. Op deze manier hopen wij ook oog te hebben voor kleinere doelen, zo goed mogelijk verspreid over alle wijken in heel Rotterdam. Ter inspiratie is ook een shortlist beschikbaar. Welk sociaal initiatief je kiest, stem je af met de merkmanager en met onze partner in deze actie: Voor Goed Agency.

Social media