Ga direct naar: Hoofdinhoud

Staatsieportretten

Introductie

Wij zijn allemaal Kings & Queens’ vormt de rode draad door het hele programma van Koningsdag in Rotterdam. Van de aankleding van de stad tot de activiteiten op de route voor het Koninklijke gezelschap. Onder het motto ‘op ieder hoofd past een kroon’, kan iedereen meedoen in aanloop naar en op Koningsdag zelf. Maak kennis met al onze Kings & Queens. Heb jij een staatsieportret in een pop up studio laten maken? Zoek je portret op deze pagina.

Portretfoto Joany

Joany Muskiet: de zingende Queen

Ze is een echte voorzangeres. Maar ze kookt ook graag voor mensen. Met de Stichting Helderheid helpt ze jongeren op een positieve manier zoals met huiswerkhulp en het Helderheidsfestival.

Staatsieportret Soufiane

Soufiane Touzani: een Koning aan de bal

Ooit was hij een talentvolle voetballer, maar na een ernstige vergroeiing aan zijn wervelkolom ontwikkelde hij zich tot wereldberoemde straatvoetballer. Samen met zijn online club FC Straat zal hij op 27 april de koninklijke familie uitdagen op Zuid.

Staatsieportret Perry

Perry de Man: King in de keuken

Toen Perry als tiener in aanraking kwam met de smaken die Rotterdam te bieden heeft, was hij verkocht. Hij werkte in verschillende restaurants en werd zelfs ontdekt als TV-kok. Hij is nu mede-eigenaar van de gezelligste toko van Rotterdam en een pizzabar.

Staatsieportret Ninny

Queen Ninny is een echte Volhouder

De Rotterdamse Ninny Duarte Lopes is een moeder van vier en een van de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Met haar organisatie ‘Volhouders’ zet zij zich dagelijks in voor lotgenoten, vol positieve kracht.

Staatsieportret Liana

Liana Engibarjan is koningin binnenvaart

Liana is kapitein van haar eigen schip en stuurt deze soeverein over de grote rivieren. Als ze van boord gaat, ruilt ze haar schoenen met stalen neuzen af met naaldhakken. Want als influencer laat ze iedereen meegenieten van haar leven op het water en op het land.

Staatsieportret Ruwhel

Klimaatburgemeester Ruwhel is Koning

Een jonge Rotterdamse artiest, ondernemer, community builder en vader. In zijn muziek combineert hij hiphop met blues, jazz en de Caribische sounds uit zijn jeugd op Bonaire. En dan is Ruwhel dit jaar ook nog een klimaatburgemeester van Rotterdam.

Staatsieportret Luna

Luna Rodriquez wordt op 27 april 10 jaar

Iedereen is een King of Queen, maar Luna is op Koningsdag net nog wat meer een Queen. Ze is immers jarig op 27 april. Sterker nog, ze is namelijk precies geboren tijdens de troonswisseling tien jaar geleden.

Staatsieportret Mies

Mies van den Berg is een Queen

Dit is misschien wel de meest bekende en ervaren royaltykenner van Rotterdam. De 90 jaar oude Mies van den Berg was zelfs genodigde bij het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2002.

Staatsieportret Menno

Menno van Gorp is (brea)king

Menno van Gorp is een drievoudig wereldkampioen breaking. Maar toch kan hij rustig over de Groene Hilledijk bewegen. Daar heeft hij samen met een compagnon een eigen hang-out waar hij kan trainen voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.

Social media