Ga direct naar: Hoofdinhoud

Menno van Gorp is (brea)king

Introductie

Menno van Gorp is een drievoudig wereldkampioen breaking. Maar toch kan hij rustig over de Groene Hilledijk bewegen. Daar heeft hij samen met een compagnon een eigen hang-out waar hij kan trainen voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Maar Menno laat iedereen bij OTB Movement binnen. Vooral jongeren uit de wijk. Hij inspireert hen tijdens lessen en laat ze in aanraking komen met andere culturen. Volgens Menno leren kinderen met breakdance bovendien creatief te zijn en kweken ze doorzettingsvermogen. Menno weet er alles van. Hij groeide op in Tilburg en kwam daar op jonge leeftijd in aanraking met breakdance. Door sommige mankementen in zijn lichaam werd hij zó creatief dat hij unieke dansbewegingen bedacht en zo de top bereikte. 

Portret Menno

Menno reist inmiddels de wereld over voor wedstrijden, demonstraties en workshops, Zo komt hij in contact met allerlei culturen. Verschillende levenswijzen die hij ook weer tegenkomt in zijn eigen grootstedelijke zuid waar hij tot volle tevredenheid met zijn vriendin en twee kinderen woont.

Vorig jaar werd de B-boy de jongste Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij mag de onderscheiding uiteraard opspelden vanwege zijn sportieve successen maar vooral ook vanwege zijn inzet voor jong talent.  

Maak je eigen staatsieportret

Net als Menno ben jij ook een King of Queen, want op ieder hoofd past een kroon. Maak je eigen staatsieportret en deel de foto met ons via deze pagina. Een selectie van de inzendingen zie je dan straks terug op de website, in de media en/of op posterframes in de wijk!

Social media