Ga direct naar: Hoofdinhoud

Klimaatburgemeester Ruwhel is Koning

Introductie

Een jonge Rotterdamse artiest, ondernemer, community builder en vader. In zijn muziek combineert hij hiphop met blues, jazz en de Caribische sounds uit zijn jeugd op Bonaire. In 2021 verscheen het spraakmakende album Rotterdam Blues waarvoor hij vorig jaar De Grote Prijs van Rotterdam ontving. Daarnaast heeft hij het talentenplatform Levels opgericht. Een broedplaats voor creatieve muzikanten met verschillende achtergronden, culturen, ambities en talenten. Het biedt ruimte voor muziek in de breedste zin van het woord zodat ook producers, grafisch designers, dansers en managers zich kunnen ontplooien. 

En dan is Ruwhel dit jaar ook nog een klimaatburgemeester van Rotterdam. Officieel benoemd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Genoeg redenen om hem nog een benoeming te geven: koning. Volgens Ruwhel is: ‘’Een king of een Queen iemand die zijn of haar leven draagt en neemt zoals het is. En daar het beste van probeert te maken.’’ Dus ook jij mag je King of Queen voelen. 

Maak je eigen staatsieportret

Net als Ruwhel ben jij ook een King of Queen, want op ieder hoofd past een kroon. Maak je eigen staatsieportret en deel de foto met ons via deze pagina. Een selectie van de inzendingen zie je dan straks terug op de website, in de media en/of op posterframes in de wijk!

Social media