Ga direct naar: Hoofdinhoud

Oranje Voor Goed

Introductie

Met een groot event als Koningsdag iets teruggeven aan de stad en nalatenschap creëren voor de toekomst van Rotterdammers. Dat vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij - onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ - het Koningsdaglogo aan om producten te ontwikkelen rondom Koningsdag in ruil voor een donatie van minimaal 10 % van de winst aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Daarmee laten we zien waar Rotterdam voor staat en doen we iets goeds voor de toekomst van de kinderen van onze stad. Wij werken daarin samen met Voor Goed, aanjagers van sociaal ondernemerschap.

Goede voorbeelden

Diverse ondernemers zijn al enthousiast aan de slag met de productie van eigen creatieve Koningsdaglekkernijen. Ter inspiratie delen we op deze pagina voorbeelden van ondernemers die producten hebben ontwikkeld voor Koningsdag én iets teruggeven aan de stad.

Doe ook mee met Oranje voor Goed!

Ben je ondernemer, op ideeën gebracht en sta je te trappelen om mee te doen? Ontwikkel een product en geeft iets terug aan de stad voor de toekomst van Rotterdammers. Lees hier hoe je mee kunt doen aan de actie Oranje voor Goed.

Koningsbram

Koningsbram van Bram Ladage

Rotterdamse patatkoning Bram Ladage steekt zijn 'Brammetje' in een oranje zak en topt 'm af met oranje fritessaus. Goud onder, oranje boven! En wanneer je bij één van de 14 vestigingen in Rotterdam komt genieten van de Koningsbram steun je daarmee ook nog De Sportspullenbank.

Burgers op schaal

Oranje burger van BraveBurgerzz

BraveBurgerzzz is een initiatief van CurrentWerkt, een uitzendbureau dat werkt met onder andere ex-gedetineerden. Zij gaan aan de slag met deze oranje burger: de Rotterdamse burger waarmee ze 10% van de winst doneren aan stichting Change tot Influence.

Fles Alex Gin

A-Lex G van De Onrust Stokers

Een speciaal gestookte gin met 40% alcoholpercentage. Gestookt in een ketel daterend uit 1920. Een zachte zeer toegankelijk gin met een lichte hint van Argentijnse sinaasappel. Te drinken als shotje maar ook heerlijk in de mix.

Koningsbier van Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij heeft een uniek oranjekleurige ‘Koningsbier’ gebrouwen. Een frisse, toegankelijke craftlager van 4,9% die door de toevoeging van oranje citrusfruit ook licht fruitig is.

Lunch dozen met tekst Lunch bunch

Broodje WieWillemNiet van LunchBunch

Een overheerlijk broodje Hollandse bal met pittige Argentijnse chimchurriesaus. Volgens LunchBunch lust Koning Willem-Alexander graag een Hollands balletje gehakt.

Schaal met koningsdagkoekes

Koningsdagkoekjes van Bakkerwerkplaats

Je tanden zetten in het Koningsdaglogo. Dat kan in het speciaal gebakken koekje door de bakkers van de Bakkerswerkplaats. De Bakkerswerkplaats geeft mensen een kans die in een normale werkomgeving niet meekomen.

Oranje taartjes van Dudok

Het Koningsdagtaartje van Dudok Patisserie

Dudok Patisserie maakt speciaal voor de viering van 10 jaar Koningschap het Koningsdagtaartje. Een heerlijk fris taartje met krokant amandelbiscuit, sinaasappelbavarois en met slagroom als kroon op de taart.

Kaapse Willile bierblikjes opgestapeld

Kaapse Willie van Kaapse Brouwers

Vriendelijk, toegankelijk en 4,6%. Dat is Kaapse Willie, het bier dat Kaapse Brouwers maakt voor Koningsdag. Begonnen als thuisbrouwers is het inmiddels een bekend biermerk. Hun ambitie is om het beste Rotterdamse bier van de wereld te worden.

Beauty Bar Blijdorp

Oranje nagels? Ik Willem!

Je kunt je nagels laten doen bij Beauty Bar Blijdorp. Oranje en groen-wit-groen van CND Shellac, helemaal in stijl van deze Koningsdag in Rotterdam! En daarmee doneer je ook nog eens 10% aan de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Vrolijk ijsje tegen een Koingsdagachtergrond

Waffle cones gedipt in Oranje sprinkles

Bij de Ben&Jerry’s ScoopShop op de Witte de With, haal je nu een speciaal Koningsdag-ijsje!

Vrouw met oranje tas met de tekst 'Pleurt 't in me tassie'

Koningsdagtassie van Het Rotterdams Warenhuis

Wat je ook mee wilt nemen: pleurt ‘t in je oranje ‘Pleurt ’t in me tassie’-tassie! Speciaal voor de verjaardag van Willem-Alexander heeft Het Rotterdams Warenhuis van dit Rotterdamse icoon een speciale koningsdageditie uitgebracht. En als klap op de vuurpijl gaat 100% van de netto-opbrengst naar stichting BuurtLab.

Blauw t-shirt met oranje koningsdaglogo

Jet&Nel

De ontwerpers van de online shop Jet&Nel hebben speciaal voor deze Koningsdag in Rotterdam een limited t-shirt en hoody uitgebracht. Verkrijgbaar in onder andere Koningsblauw en Koninklijk oranje. Een aanrader! En met de aankoop van een shirt of hoody, steun je Stichting Jarige Job.

Koningsdagartikelen van Goodies fot Goodness

Goodies for Goodness

Goodies for Goodness is een initiatief van EcoGiving en heeft als missie om van de Citydressingmaterialen en het promotiemateriaal van hoogwaardige design - dat normaal gesproken na events wordt gerecycled of weggegooid - nieuwe hippe producten te maken (upcyclen).

Bordje 'Koekhappen' in Urban Espressobar

Pruimencake bij de Urban Espressobar

Kom 'koekhappen' voor het goede doel bij de Urban Espressobar! Bestel daar nu je pruimencake, waarvan de volledige opbrengst naar Team Toekomst gaat.

Mensen helemaal in denim gekleed

Handgemaakt Patchwork Denim Kookschort

Speciaal voor koningsdag zijn er patchwork denim schorten gemaakt waarbij jij kan shinen als keukenprins of -prinses! Scoor deze nu bij IF Denim op de Lijnbaan! En met de aanschaf van ieder schort, gaat 10% van de winst naar De Markerij: een sociale onderneming die jong en oud het plezier en de voldoening van het zelf maken laat ervaren.

Overheerlijke sinaasappel Bavarois-taart

Oranje BavaWATTUH van Heilige Boontjes

Speciaal voor deze Koningsdag in Rotterdam verkoopt Heilige Boontjes een overheerlijke sinaasappel Bavarois-taart van Blooming Bakery. De naam van de taart? 'BavaWATTE', want dat andere vinden Rotterdammers veel te lastig om uit te spreken. En 10% van de winst gaat naar Stichting Krachtvrouwen Oude Westen.

Social media