Ga direct naar: Hoofdinhoud

Stadsprogramma Koningsdag: 10 dagen feest

19-04-2023

Introductie

10, 9, 8… het aftellen is nu écht begonnen. Al vóór Koningsdag op 27 april is het feest in Rotterdam. Sport, dans, muziek, kunst, eten, drinken en samenzijn. Een kleurrijk en gevarieerd programma voor alle leeftijden en verspreid over heel de stad.

De officiële aftrap van 10 dagen voorpret is op woensdagvond 19 april met een groots Koningsdagconcert in de RTM Stage van Rotterdam Ahoy. Met optredens van onder anderen Broederliefde, Davina Michelle en Gerard Cox. Het is een speciale editie ter ere van de viering van 10 jaar Koningschap in 010, gratis en toegankelijk voor een groot publiek. Alle kaarten waren binnen 10 minuten weg.

Er is héél veel te doen alle 10 de dagen. Kijk voor voor het volledige programma op de websites: koningsdaginrotterdam.nl en uitagendarotterdam.nl/koningsdag.

Culinair feest

Van een workshop dumplings maken in het Oekraïenehuis, een koninklijke Kaapverdische proeverij tot oranjetompoezen. Samen eten kan niet ontbreken. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij het station Rotterdam Centraal, Sportspullenbank en Ka Fook Mansion.

Chef-kok Justin Niessen kookt met zangeres Shirma Rouse een 2-gangen maaltijd voor 150 gasten van wijkrestaurant ‘Bij de Provenier’ van stichting Gaarkeuken. Wethouder Enes Yigit helpt bij het serveren. Tijdens een koffieochtend in Laurens Woonzorg Maasveld krijgen bewoners en buurtgenoten tijdens een koffieochtend op 24 april een lekkere traktatie. Zangeres Glenda Peters treedt op en de expositie van staatsieportretten van bewoners en medewerkers wordt onthuld.

Wie is de winnaar van het nieuwe en originele Rotterdams koningsgerecht? Donderdag 20 april valt de keus op het winnende gerecht. En de Koninklijke Familie krijgt het aangeboden tijdens hun wandeling op Koningsdag.

Sport en spel

De Koningsspelen zijn op donderdag 20 april. Kinderen sporten om 15.00 uur op een gloednieuw Art Court in het Roel Langerakpark. Het Art Court is het eerste 3-bij-3 Basketbalcourt in Europa, waarbij kunst (van kunstenaar XEME uit Hong Kong) en duurzame vloerdelen samenkomen. Op Koningsdag krijgt het Art Court een plek langs de Koninklijke Route: De Blaak wordt omgetoverd tot een indrukwekkende sportstraat.

Soufiane Touzani geeft zondag 23 april een voorproefje van zijn ‘FC Straat-onderdeel in de Koninklijke Route’ bij Molen de Hoop in Rozenburg. Met om 13.30 uur een meet & greet voor de kids.

Koningsdagfestival

De Binnenrotte is van 10.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot festivalterrein. Toegang is gratis. Vanaf 10.45 uur is de live-uitzending van de Koninklijke route te zien op groot scherm. En om 11.30 uur is het podium voor DJ Willow, Ronnie Flex en Davina Michelle. Rond 12.50 uur komt het Koninklijke Gezelschap vanuit de Markthal aan op de Binnenrotteplein. Verschillende artiesten en een kinderkoor zingen hen toe. Nadat de Koning en zijn familie afscheid nemen vanaf het podium, gaat het feest door met alle Kings & Queens.

De presentatie van het Koningsdag Festival is in handen van cabaretier Richard Groenendijk en Denice Dest, de maître van televisieprogramma First Dates.

X-tra large versierd

Dát het bijna Koningsdag is, is bijna niet te missen. De hele stad, vele wijken en iconische gebouwen zijn versierd. Kijk voor meer informatie op: Rotterdam versiert de stad X-tra large

Volg de socials!

Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de stad gebeurd voor-tijdens- en na Koningsdag.

Social media