Ga direct naar: Hoofdinhoud

Noodverordening Koningsdag

Introductie

Koningsdag is een nationale feestdag. Het is een feest voor iedereen. En daarom gaan we er met z'n allen van genieten en er een prachtig feest van maken. Natuurlijk zijn wij op zo'n groot evenement goed voorbereid. Daar hoort ook een noodverordening bij.  

Tijdens Koningsdag gelden er in bepaalde gebieden aanvullende regels. Deze regels zijn opgenomen in de Noodverordening Koningsdag 2023. Deze noodverordening is nodig voor een veilig verloop van Koningsdag.

In de noodverordening staat bijvoorbeeld dat het gebruik van drones tijdens Koningsdag niet is toegestaan. Ook is geregeld dat in de omgeving van de route van de Koninklijke Familie geen auto’s of motors mogen rijden en dat er geen gevaarlijke stoffen of voorwerpen mogen worden meegenomen.  

De burgemeester heeft de noodverordening vastgesteld. De noodverordening geldt op 26 april 2023 (gedeeltelijk) en op 27 april 2023.  Op 27 april 2023 om 14.00 uur vervalt de noodverordening. Op Rotterdam.nl lees je meer informatie over de noodverordening.

Social media