Ga direct naar: Hoofdinhoud

Heilige Boontjes

Introductie

Speciaal voor deze Koningsdag in Rotterdam verkoopt Heilige Boontjes een overheerlijke sinaasappel Bavarois-taart van Blooming Bakery. De naam van de taart? ‘BavaWATTE’, want dat andere vinden Rotterdammers veel te lastig om uit te spreken. En 10% van de winst gaat naar Stichting Krachtvrouwen Oude Westen.

Heilige Boontjes is een onderneming waar ze jongeren laten re-integreren op een duurzame manier. Hier krijgen ze de kans om hun kwetsbaarheid om te zetten in kracht en hun leven weer inhoud en zin te geven. In de afgelopen jaren hebben zij op deze manier meer dan 120 kwetsbare jongeren geholpen. Want daar waar de meeste mensen deze jongeren zien als kansloos, zien zij deze juist als kansrijk.

Heilige Boontjes kiest voor deze Koningsdag voor het verkopen van een taart van Blooming Bakery. Dit een sociale onderneming waar brownies en ander lekkers met zorg en liefde wordt bereid door cliënten van hulporganisatie Fier: slachtoffers van geweld. En met de verkoop van de taarten steunt Heilige Boontjes Stichting Krachtvrouwen Oude Westen. Een stichting die zich inzet om de leefsituatie van vrouwen en kinderen in het Oude Westen in Rotterdam te bevorderen door het inzetten en trainen van 25 'wijkmoeders' op het gebied van opvoeding, taalbevordering en economische zelfstandigheid. 

Social media