Ga direct naar: Hoofdinhoud

Versier je eigen paleis met Oranje at Home

27-02-2023

Introductie

In aanloop naar en tijdens Koningsdag kleurt Rotterdam oranje met een vleugje groen-wit-groen. Het wordt een fantastisch feest voor alle Rotterdammers en voor iedereen die bij ons op bezoek komt die dag. Dat het feest is, zien we graag terug in heel veel Rotterdamse wijken. Doe mee met de Oranje at Home actie en maak samen met alle bewoners van jouw woongebouw kans op één van de tien Oranje at Home-pakketten om jullie paleis mee te versieren!

Deze Artist impressions zijn gemaakt door VollaersZwart en geven een beeld van hoe jouw woongebouw er uit kan komen te zien!

Vlaggenlijn aan flat
 
Vlaggenlijn aan woontoren Uiterdijk
 
Vlaggenlijn aan flat Oud-Ijsselmonde
 
Vlaggenlijn aan Hoogvliet flat
 
Vlaggen aan Kruispleinflat
 
Vlaggenlijn aan flat
 
Vlaggenlijn aan woontoren Uiterdijk
 
Vlaggenlijn aan flat Oud-Ijsselmonde
 
Vlaggenlijn aan Hoogvliet flat
 
Vlaggen aan Kruispleinflat
 
Vlaggenlijn aan flat
 
Vlaggenlijn aan woontoren Uiterdijk
 
Vlaggenlijn aan flat Oud-Ijsselmonde
 
Vlaggenlijn aan Hoogvliet flat
 
Vlaggen aan Kruispleinflat
 

Koningsdag is een feest van saamhorigheid. Om die saamhorigheid te creëren en om iedereen zoveel mogelijk mee te laten doen aan de feestvreugde, kun je een Oranje at Home-pakket winnen. Met dit pakket kun je samen met je buren jullie hele woongebouw versieren. Het pakket bevat XXL-vlaggenlijnen, speciaal voor deze Koningsdag ontworpen door studio VollaersZwart. Ze zijn duurzaam geproduceerd en na afloop is het mogelijk om deze weer in te leveren voor hergebruik. Maar je mag ze natuurlijk ook houden om volgend jaar weer te gebruiken. Het is tenslotte ieder jaar Koningsdag! Met het pakket zet je samen met je buren jullie paleis in de schijnwerpers.  En 3 van deze 10 woongebouwen winnen bovendien een op maat gemaakt versierfeestje. Hoe leuk is dat!

Hoe doe je mee?
Simpel! Schrijf je woongebouw in door een mailtje te sturen en wie weet ziet jullie gebouw er straks net zo tof uit als op deze voorbeeldfoto’s. Van flatgebouw en studentenhuis tot seniorenflat: iedereen die in een woongebouw in Rotterdam woont kan meedoen. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 maart door een mailtje te sturen naar koningsdag@rotterdam.nl. In dit mailtje ontvangen we graag:

  • De naam van jullie gebouw en adresgegevens, inclusief één of twee foto’s.
  • De naam en contactgegevens van een contactpersoon voor jullie woongebouw.
  • In een paar regels omschreven waarom juist jullie gebouw in de schijnwerpers zou moeten worden gezet.

Goed om te weten
Door mee te doen met deze actie geef je toestemming om de gegevens uit jouw inzending te delen met de organisatie van Koningsdag in Rotterdam, 10 jaar koningschap – gaststad Rotterdam 2023.

Dus, enthousiasmeer je buren, schrijf je gebouw in en wie weet vier je deze Koningsdag helemaal in stijl met je medebewoners!  De 10 winnende gebouwen ontvangen in de week van 16 maart 2023 een bericht.

Meest gestelde vragen

  • Het woongebouw staat binnen gemeente Rotterdam.
  • Het gebouw beschikt over balkons of een galerij waar de vlaggenlijnen aan kunnen worden bevestigd.

Iedere aanvrager (één persoon als aanvrager per gebouw) die aan de voorwaarden voldoet maakt kans. Alle inzendingen worden beoordeeld op het enthousiasme van de bewoners, de technische haalbaarheid, het soort gebouw en de ligging van het complex. Zo proberen we oog te hebben voor alle wijken en woonstijlen in Rotterdam en willen we een zo breed mogelijke verspreiding in onze stad.

De jury die de aanvragen beoordeelt bestaat uit Alice Vlaanderen (projectdirecteur Koningsdag in Rotterdam), Pascal Zwart (Studio VollaersZwart), Annemieke van Wegen-Delhaas (Hoofd Citybranding en Citydressing), André Hammink (rayondirecteur Gemeente Rotterdam), Reinier Weers (coördinator stadsprogramma Rotterdam Festivals) en Nell Broekhuizen (bewoonster van het winnende gebouw van de SING ALONG at home actie tijdens het Eurovisie Songfestival).

Social media