Ga direct naar: Hoofdinhoud

Stadsaankleding op z'n Rotterdams

10-01-2023

Introductie

Rotterdam kleedt de stad aan voor Koningsdag. Studio VollaersZwart heeft de opdracht gekregen om de artistieke aankleding van de stad te verzorgen. Het zal straks niemand ontgaan dat Koningsdag dit voorjaar in Rotterdam plaatsvindt. En dat iedereen welkom is om het feest mee te vieren.

Studio VollaersZwart - bekend van onder andere het Songfestival en The Tunnel of Love - is druk bezig met de uitwerking van hun concept tot een uitvoerbaar plan. ‘In de aanloop naar Koningsdag verandert Rotterdam in één groot citydressing-kunstwerk, waar zo veel mogelijk mensen van kunnen genieten. En waar zoveel mogelijk Rotterdammers zelf aan mee kunnen doen’, aldus Alice Vlaanderen, programmadirecteur Koningsdag.

Extra large vlaggenlijn
De vormgeving van de citydressing is gebaseerd op het thema van Koningsdag in Rotterdam ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens. Onderdeel is een ‘Extra large’ vlaggenlijn als een oranje-groen-wit-groene wave door de stad. In maart wordt bekendgemaakt hoe de citydressing-materialen er uit gaan zien en hoe je als Rotterdammer of ondernemer aan de materialen kunt komen om jezelf, je kraampje, woning of winkel te versieren.

Doe het (alvast) zelf!
Een tipje van de sluier lichten we alvast op: het vernieuwde Koningsdaglogo dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken om op T-shirts te drukken voor jouw Oranjefeest. Of om koekjes te bakken of producten te bedenken en te verkopen voor een goed doel. Voor het gebruiken van het Koningsdaglogo gelden wel bepaalde afspraken en voorwaarden.

Oranje Voor Goed
Rotterdam doet graag iets extra’s om vanuit Koningsdag iets na te laten voor de toekomst van onze stad. Daarom stelt Rotterdam onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ het Koningsdaglogo beschikbaar om producten te bedenken en te verkopen voor sociale initiatieven die zich inzetten voor Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Om deze actie te ondersteunen werkt Rotterdam samen met Voor Goed Agency, aanjagers van sociaal ondernemerschap. Lees hier meer over hoe je mee kunt doen met deze actie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Koningsdag? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Social media