Ga direct naar: Hoofdinhoud

Opbrengst en nalatenschap Oranje voor Goed

10-05-2023

Introductie

Nieuwe producten en onverwachte relaties tussen ondernemers en sociale initiatieven. Dat is het resultaat van Oranje voor Goed. Vóór Koningsdag ontstaan, maar allesbehalve voorbij. De teller van de opbrengst staat nu op bijna 17.000 euro. Met de duurzame relaties die zijn ontstaan en de Goodies for Goodness-shop is dit een mooie tussenstand.  

Oranje Voor Goed 

Ondernemers konden in ruil voor het officiële Koningsdaglogo, producten bedenken, ontwikkelen en verkopen. Minimaal 10% van de winst doneerden zij aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Zo gaven we tijdens Koningsdag in Rotterdam iets terug aan de stad. 

Tijdens de laatste mijlpaal van Koningsdag - op 10 mei 2023 - kwamen alle (sociale) ondernemers, sociaal initiatieven en andere betrokkenen van Oranje Voor goed bij elkaar. Oranje outfits, de SKVR-brassband die erin knalde en veel blije gezichten in de Stadshaven Brouwerij. Iedereen kan ook harstikke trots zijn op hoe wij Rotterdam hebben neergezet, zegt Alice van Vlaanderen, projectdirecteur Koningsdag. ‘Niet alleen de dag zelf, ook de weg erheen én erna: de nalatenschap voor de toekomst van Rotterdammers.’ 

Wees moedig 

‘Je wordt vanzelf een armoedeactivist als je goed om je heen kijkt. Duizenden kinderen worden niet gezien en leven in armoede.’ Commissielid Vanessa Umboh schiet vol. Velen kennen haar als ‘moeder van 40.000 kinderen’ en van stichting stem zonder gezicht. Haar boodschap is: probeer vooral moedig te zijn. ‘Als we ons allemaal verantwoordelijk voelen en verantwoordelijkheid nemen, kunnen we systemen doorbreken en uit deze ellende komen.’ 

Veiling 

Speciaal voor deze Koningsdag in Rotterdam ontwikkelde leerkunstenaar Benyamin Tesfai drie unieke bomberjacks. Genaamd ‘Amalia, Ariane en Alexia Voor Goed’, met een Eritrese touch. Een waar collectorsitem en aandenken aan Koningsdag in Rotterdam en de viering van 10 jaar koningschap. Deze bomberjacks zijn, samen met een aantal andere Koningsdag-items gedurende 10 dagen in een veiling aangeboden. Inmiddels hebben de hoogste bieders deze in ontvangst genomen. Meer informatie vind je op deze pagina.

Kijk voor alle mooie matches op deze pagina

Social media