Ga direct naar: Hoofdinhoud

Opbrengst en nalatenschap Oranje voor Goed

10-05-2023

Introductie

Nieuwe producten en onverwachte relaties tussen ondernemers en sociale initiatieven. Dat is het resultaat van Oranje voor Goed. Vóór Koningsdag ontstaan, maar allesbehalve voorbij. De opbrengst van 11.183 euro mei is slechts een tussenstand. De veiling van unieke Koningsdagobjecten is begonnen tijdens een feest op 10 mei voor alle betrokken ondernemers, sociale initiatieven en organisatoren. Bieden kan tot 19 mei.

Oranje outfits, de SKVR-brassband die erin knalt en veel blije gezichten in de Stadshaven Brouwerij. Iedereen kan ook harstikke trots zijn op hoe wij Rotterdam hebben neergezet, zegt Alice van Vlaanderen, projectdirecteur Koningsdag. ‘Niet alleen de dag zelf, ook de weg erheen én erna: de nalatenschap voor de toekomst van Rotterdammers.’

Met Oranje voor Goed geven we iets terug aan de stad. Ondernemers ontwikkelden producten voor Koningsdag in Rotterdam. In ruil voor het Koningsdaglogo doneren zij minimaal 10% van de winst aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid.

Wees moedig

‘Je wordt vanzelf een armoedeactivist als je goed om je heen kijkt. Duizenden kinderen worden niet gezien en leven in armoede.’ Commissielid Vanessa Umboh schiet vol. Velen kennen haar als ‘moeder van 40.000 kinderen’ en van stichting stem zonder gezicht. Haar boodschap is: probeer vooral moedig te zijn. ‘Als we ons allemaal verantwoordelijk voelen en verantwoordelijkheid nemen, kunnen we systemen doorbreken en uit deze ellende komen.’

Lullen voor spullen

Ondernemers en sociale initiatieven matchen. Dat kan je wel aan Michèle Sparreboom overlaten. Ze kent veel ondernemers en veel sociale initiatieven. ‘Je vindt ze in alle hoeken van de stad. Zij zijn druk bezig de stad verder te brengen en krijgen niet altijd het podium. Dus… lullen voor spullen. Dat is wat ik doe en match ondernemers en onbekende helden aan elkaar.’

Mooie matches

Uitzendbureau CurrentWerkt maakte BraveBurgerzz en doneerde 10% van de winst aan Change to influence. Een stichting die jongeren die nog niet helemaal klaar zijn voor de grote-mensen-wereld in hun kracht zet.

Wie een ‘Koningsbram’ bij Bram Ladage kocht en verorberde, steunde de sportspullenbank. Een ‘bank’ voor kinderen waarvan ouders zelf de spullen niet kunnen aanschaffen. De speciaal gestookte A-lex G van Onrust Stokers steunt het Rotterdams wijktheater.

Viktor Vitamientje helpt ouders in geldnood wekelijks te voorzien van groente en fruit. ‘Willen jullie ons goede doel zijn?’, vroeg Stadshaven Brouwerij. Zo gezegd zo gedaan.

Kijk voor meer mooie matches op de website: Oranje Voor Goed - Koningsdag in Rotterdam

Unieke veiling geopend!

 

Bomberjacks, zitzakken, sjaal en sjerp. Wie weet zijn deze speciaal ontworpen Koningsdagspullen straks van jou.

Social media