Ga direct naar: Hoofdinhoud

Op ieder hoofd past een kroon!

10-02-2023

Introductie

Het aftellen is begonnen!  Koning Willem-Alexander viert op donderdag 27 april zijn verjaardag in Rotterdam. Samen met zijn familie én met alle Rotterdammers en bezoekers. De voorpret kan nu alvast beginnen. Knutsel mee en versier jezelf en je straat. Zo kleurt Rotterdam oranje met een vleugje groen wit groen.

Koning Willem-Alexander viert méér dan zijn verjaardag in Rotterdam. Hij is namelijk ook 10 jaar koning. En dat belooft een feest te worden in 010. Op z’n Rotterdams. Met een afwisselend en kleurrijk programma voor iedereen die het feest wil meevieren. En natuurlijk het koninklijk gezelschap.

Kings & Queens

Het thema van Koningsdag in Rotterdam is ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’. Onder het motto ‘Op ieder hoofd past een kroon’ is iedereen van harte welkom om het feest op donderdag 27 april mee te vieren. Voor iedereen die op Koningsdag een echte King en Queen wil zijn, kan de voorpret nu alvast beginnen.

Maak je eigen kroon en vlaggen

Maak een unieke kroon, een vlaggetje of vlaggenlijn, waarmee je straks jezelf of je straat versiert. Inspiratie nodig? Kijk hier voor ideeën en voorbeelden die je eenvoudig kunt downloaden. En het leuke is, met hergebruik van spullen uit je keukenkastje kun je al een heel eind komen. Zo maak je van wat ouds weer iets nieuws om trots op te zijn.

Win een Wimpelsjaal

Heb je iets moois gemaakt voor Koningsdag? Deel het dan op Facebook en Instagram met de hashtags: #Koningsdag010 #Versierjezelf. En wie weet win jij dan één van de tien Koningsdag Wimpelsjaals. Een bijzondere sjaal, want er worden er maar weinig van gemaakt.

Social media