Ga direct naar: Hoofdinhoud

Maak het lekkerste Rotterdamse Koningsgerecht

14-03-2023

Introductie

Wie maakt hét nieuwe onvergetelijke Rotterdamse gerecht? Van sterrenchef tot hobbykok, van restauranteigenaar tot foodfanaat. Iedereen kan meedoen en het lekkerste Rotterdamse Koningsgerecht bedenken en maken. Het Rotterdamse foodplatform de Buik en gaststad Rotterdam zijn op zoek naar het lekkerste Rotterdamse Koningsgerecht.

Lekker Rotterdam
Gijsbregt Brouwer van de Buik van Rotterdam: ‘Pad Thai is Thailands beroemdste gerecht en is ontwikkeld om de eenwording van Thailand te vieren. Pizza Margherita is de bekendste pizza en is ontwikkeld om de Italiaanse Koningin Margherita te eren. In Rotterdam kunnen we er ook wat van en daarom is het hoog tijd om hier een gerecht aan toe te voegen. Wat is straks het lekkerste Koningsgerecht van Rotterdam? Een origineel gerecht met Rotterdams DNA, dat past bij deze tijd, makkelijk voor meer mensen te maken is en uiteraard lekker smaakt.’

Meedoen en kookwedstrijd
Is jouw gerecht straks het lekkerste Koningsgerecht van Rotterdam? Doe mee en stuur je recept in via de Buik van Rotterdam. Dat kan tot en met zondag 2 april. De inzenders van de vijf meest originele recepten strijden tegen elkaar tijdens een live kookwedstrijd op 20 april. Een jury kiest het winnende gerecht. Proeft de Koninklijke Familie straks dit lekkerste gerecht tijdens de wandeling door Rotterdam? Dat is nog een verrassing, de organisatie onderzoekt de mogelijkheden.

Idee van Rotterdammers
Het idee voor hét Rotterdamse Koningsdaggerecht is van Rotterdammers. Zij konden vorig jaar al hun ideeën voor het Koningsdagprogramma en -thema inzenden. Uit ruim 700 inzendingen zijn 100 Rotterdammers uitgenodigd om met elkaar ideeën te bedenken. In Rotterdam komen alle geuren, kleuren én smaken samen. Het idee voor een écht Rotterdams Koningsdaggerecht werd zo al snel geboren en is samen met de Buik van Rotterdam verder opgepakt.

Social media