Ga direct naar: Hoofdinhoud

Koninklijke kerstboom

10-12-2022

Introductie

Heb jij de kerstboom met gouden ornamenten, koningsdagkroontjes en toffe piek al zien staan in de stad? Vanaf 10 december is deze 16-meter hoge boom te bewonderen voor het Centraal station van Rotterdam. Versierd met gerecycled materiaal dat is ontworpen door Studio VollaersZwart, het bureau dat eerder ook de stadsaankleding tijdens het Songfestival deed. En dat alles mogelijk gemaakt door verschillende partners, sponsoren en donateurs. Een boom die in het teken staat van saamhorigheid. En met letterlijk een koninklijk tintje. De materialen die hiervoor zijn gebruikt zijn namelijk afkomstig van een project uit Apeldoorn. Afgelopen april werd daar de stad versierd vanwege het Koninklijk jaar en de heropening van Paleis Het Loo.

Kerstboom centraal station
Foto: Eric Fecken

Volledig circulair: Big Bijoux omgeturnd tot kerstornamenten
Bomen, winkelruiten en gebouwen in Apeldoorn werden afgelopen april versierd met BIG BIJOUX: gouden sieraden voor de stad, geïnspireerd op de 17e-eeuwse barokke tuinen van Paleis Het Loo. En hoe mooi is dat om deze koninklijke versiering te kunnen combineren met de komst van de koninklijke familie in Rotterdam volgend jaar? Verspreid door de kerstboom vind je daarom ook 1000 koningsdagkroontjes. Speciaal voor deze boom volledig passend gemaakt bij de gouden kerstornamenten.

De boom staat tot maandag 9 januari 2023. Dan wordt de boom afgetuigd en gaat de versiering richting Apeldoorn om daar de aankomende jaren de winkelstraat te kunnen versieren. Ook de ombouw en de voet worden hergebruikt.

Social media