Ga direct naar: Hoofdinhoud

Koningsdaglogo

Introductie

Speciaal voor deze Koningsdag in Rotterdam is er een Koningsdaglogo ontworpen. Dit is het meest herkenbare onderdeel van wat wij met elkaar laten zien rondom Koningsdag in Rotterdam. Op deze pagina lees je hoe je gebruik kunt maken van het Koningsdaglogo.

Iedereen mag - na toestemming van de organisator van Koningsdag gaststad Rotterdam 2023 - het Koningsdaglogo gebruiken om daarmee iets terug te geven aan de stad of om op die manier waarden van Rotterdam terug te laten zien in daden, woorden en beelden zoals in de merkpager beschreven. Aanvragen voor het gebruik van het officiële Koningsdaglogo, kunnen per mail worden ingediend bij Daisey van Eijk, merk- en designmanager voor Koningsdag in Rotterdam, d.vaneijk@rotterdam.nl.

Doe mee met Oranje Voor Goed

Het is mogelijk om onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ het logo ook voor commerciële doeleinden te gebruiken. Hiervoor maken wij een extra afspraak: dat minimaal 10% van de winst wordt gedoneerd aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Met de actie ‘Oranje Voor Goed’ willen we met een groot event als Koningsdag iets teruggeven aan de stad en nalatenschap creëren voor de toekomst van Rotterdammers. Wij werken daarin samen met Voor Goed, aanjagers van sociaal ondernemerschap. Je mag zelf een voorstel doen aan welk sociaal initiatief je wilt doneren. Op deze manier hopen wij ook oog te hebben voor kleinere doelen, zo goed mogelijk verspreid over alle wijken in heel Rotterdam. Kijk hier voor inspirerende voorbeelden van ondernemers die meedoen aan Oranje Voor Goed.

Ben je ondernemer en wil je aan de slag gaan met bijvoorbeeld een eigen Koningsdag-taartje? Dien dan een aanvraag in voor het Koningsdaglogo en doneer minimaal 10% van de winst aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. Aanvragen voor het gebruik van het officiële Koningsdaglogo kunnen per mail worden ingediend bij Daisey van Eijk, merk- en designmanager voor Koningsdag in Rotterdam, d.vaneijk@rotterdam.nl. Beschrijf in deze mail kort waarvoor en hoe je het logo wilt gebruiken, in welke oplage en hoe je erover wilt communiceren. Vergeet ook je naam en telefoonnummer niet. Na toestemming ontvang je de inloggegevens om het logo hieronder te downloaden. Welk sociaal initiatief je kiest, stem je af met de merkmanager en met onze partner in deze actie: Voor Goed Agency. Ter inspiratie is ook een shortlist beschikbaar.

Download hier het Koningsdaglogo

Social media