Ga direct naar: Hoofdinhoud

Koningsdagfestival

Introductie

De Koninklijke wandelroute eindigt donderdag 27 april op de Binnenrotte. Het Binnenrotteplein wordt die dag omgedoopt tot een gezellig Koningsdag-festivalterrein. Met een gratis toegankelijk programma tussen 10.00 en 17.00 uur. Op een groot podium zijn er de hele dag tot 17 uur optredens van bekende artiesten zoals Davina Michelle, Lee Towers, Ronnie Flex en Broederliefde.

12.15 uur: het festivalterrein is vol. 

De presentatie van het Koningsdag Festival is in handen van cabaretier Richard Groenendijk en Denice Dest, de maître van het populaire televisieprogramma First Dates.

Het festivalterrein opent op Koningsdag om 10.00 uur. Vanaf 10.45 uur kunnen bezoekers hier live op groot scherm meekijken naar de NOS-uitzending van de route die de Koninklijke Familie tussen 11.00 en 13.00 uur aflegt in Rotterdam. Vanaf 11.30 uur trappen DJ Willow, Ronnie Flex en Davina Michelle het feestelijke programma af op het grote podium. Rond de klok van 12.50 uur komt het Koninklijke Gezelschap vanuit de Markthal aan in het feestgedruis op de Binnenrotteplein. Zij worden toegezongen door verschillende artiesten en een kinderkoor. En natuurlijk klinkt hier luidkeels het Wilhelmus.

Op het podium nemen de Koning, zijn gezin en de familie dan afscheid van het Rotterdamse publiek. Maar de festiviteiten gaan uiteraard nog door voor alle Kings & Queens. Tot 17.00 uur zijn er diverse optredens van onder andere Davina Michelle, DJ Willow, Broederliefde, Hermes House Band, Lee Towers, Ruwhel, The Rotterdam Drag Show en DJ Chico Rose. Bekijk hier het volledige programma.

Huisregels

Om er voor iedereen een fantastisch feest van te maken gelden er een aantal huisregels. Let op:  eten en drinken kan niet mee het terrein op.

Festival blokkenschema

Vergunning

Er is een vergunning afgegeven voor het festival op de Binnenrotte. Voor de muziek zijn in de vergunning voorschriften opgenomen. In deze voorschriften staat onder andere benoemd welke geluidsniveau er geldt. Woon je in de buurt van het festivalterrein en ondervind je hinder van het festival? Je kunt een melding maken via dcmr.nl/melding-maken. Of neem contact op met het gemeentelijk servicenummer 14 010 of de Meldkamer van DCMR Milieudienst Rijnmond, telefoonnummer 08 88 333 555.

Social media