Ga direct naar: Hoofdinhoud

Versier jezelf

Introductie

Studio VollaersZwart gaat aan de slag met de versiering van de stad, maar maakte speciaal voor iedereen alvast een kroontje, stempel, zwaaivlag en vlaggenlijn.

Zo kan je zelf je Koningsdagversiering in elkaar knutselen en versier je straks je straat, je huis of jezelf helemaal in stijl. En we roepen iedereen op om daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van oude materialen, want Koningsdag in Rotterdam vieren we natuurlijk zo duurzaam en circulair mogelijk. Van oude lakens tot lege melkpakken en van kapotte schoenveters tot gescheurde T-shirts. Roep die kunstenaar in je naar boven, struin je keukenkastjes af en ga aan de slag!

Op ieder hoofd past op kroon

Verzamel je oranje, groene en witte papier bij elkaar en ga aan de slag met je eigen kroon! Want wij zijn allemaal Kings & Queens en op ieder hoofd past een kroon. Download het document hieronder, print de sjablonen uit en knippen en plakken maar!

Zwaaien

Geen Koningsdag zonder de bekende zwaaivlaggetjes! Het enige dat je nodig hebt is wat oud papier en een stokje. Of haal wat oude satéprikkers uit je keukenla. In onderstaand document vind je het sjabloon voor twee verschillende vlaggen.

Je eigen vlaggenlijn

In je kamer, voor het raam of misschien weet jij wel een andere goede plek om je vlaggentjes op te hangen? Ga in ieder geval nu zelf aan de slag! En voor de gevorderde knutselaars: probeer de vlaggen eens te maken met stof. Zo tover je een oud T-shirt om tot je eigen Koningsdag-vlaggenlijn!

Kroonstempel

Met een grote aardappel, gum of stukje linoleum maak je gemakkelijk je eigen kroontjes-stempel. Stempel met verf op papier voor je eigen poster of kunstwerk. Of op je favoriete T-shirt en ga helemaal in stijl Koningsdag tegemoet!

Social media